Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten

Na een geslaagde Dag van de Dialoog 2016 organiseert Rijssen-Holten voor de negende keer de Dag van de Dialoog in Rijssen-Holten. Een enthousiaste kerngroep is druk bezig om ook dit jaar weer een inspirerend en afwisselend programma neer te zetten. In de nieuwste editie van de “Dag van de Dialoog” staat het onderwerp samenleven centraal. Het onderwerp van de Dag van de Dialoog 2017 is daarom “Samenleven#MijeenZorg!?”.

De kerngroep heeft Jouw zorg is mij een Zorg gevraagd als dagvoorzitters van de Dag van de Dialoog. We gaan het hebben over hoe je samenleeft in de wijk, dorp/stad en hoe ga je om met de mensen in je omgeving, in de buurt. Naast een inspirerende aftrap gaan we ook ‘doen’.

Zie ook de website: https://www.rijssen-holten.nl/inwoner/dagvandedialoog/dag-van-de-dialoog 

Op www.nederlandindialoog.nl ziet u in welke andere steden de Dag van de Dialoog georganiseerd wordt.

lees de terugblik op www.rijssen-holten.nl/inwoner/publicatie/vorige-edities

Verslag Dag van de Dialoog 2017 (editie 9)

Dinsdag 7 november 2017 werd in het Parkgebouw in Rijssen de Dag van de Dialoog Rijssen-Holten 2017 gehouden. Een drukbezochte avond, waarbij veel inwoners uit onze gemeente tot nieuwe inzichten over hun mede-inwoners zijn gekomen.
De ruim 95 deelnemers gingen, onder begeleiding van één van de 17 gespreksleiders, in dialoog met elkaar, waarbij ook gezellig samen gegeten werd.
Het thema van de dialooggesprekken was “Samenleven#MijeenZorg!?”. Na afloop kregen de deelnemers een weggeefbloem mee. Een bloem niet voor hen zelf, maar voor een ander. Een goede smoes om in contact te komen met je medemens.