Dutch Design Week 2022 – it’s a wrap

xpeditie55_zorg_ontwerp_socialdesign_echterontwerp_DDW_woningbouw_senioren

Hebben jullie ons gespot in de tuinkas ‘For All Ages’ op de Dutch Design Week 2022? Expeditie 55+ was onderdeel van een cluster van verschillende social design projecten. Wij kijken terug op een intensieve en vooral waardevolle week. Waarin we mooie gesprekken hebben gevoerd, over het project, maar ook over ouder worden, autonomie behouden en soms los laten. Dank voor jullie bezoek en het mogelijk maken van deze bijzondere week. 

9 dagen lang Dutch Design Week en 9 dagen lang met ons project Expeditie 55+ in de social design kas op het Trudotorenplein in Eindhoven. Wat hebben we hard gewerkt om alles in korte tijd te realiseren, en wat is het tof geworden! Eerlijk is eerlijk; na een lange dag in Eindhoven vroeg ik mezelf wel eens af ‘waarom we dit ook al weer allemaal doen?’. Maar al die leuke, inspirerende en vooral waardevolle gesprekken maakten het allemaal waard. Ik wil iedereen danken voor deze fantastische 9 dagen, ook de mede social designers in de ‘For al ages’ kas. Muzus Aurore Brard Kaon Kim Verveeld & Verward Jip van de Beek echter ontwerp Willemieke van den Brink – Gouwentak. Dank aan Marleen van Bergeijk voor het cureren van deze expositie!

Foto’s door: Max Kneefel, Cleo Goossens, About Today, Aurore Brard, Kaon Kim, Jip van de Beek, Ries Meertens en Willemieke van den Brink-Gouwentak

Expeditie 55+ is een samenwerking tussen: architect en onderzoeker Dr.-Ing. Birgit Jürgenhake (www.over-ruimte.nl), social designer Willemieke van den Brink – Gouwentak (www.echterontwerp.nl), social designer Jip van de Beek (www.jipvandebeek.com). In samenwerking met ruimtelijk ontwerper Rashid Rashidi (studioHA)

We werken samen woningbouwcorporatie Habion, locatie Den Hoogenban en Laurens zorg . Mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.