Happy Hall voor pleegzorg

Hoera! Happy Hall is geselecteerd voor Fresh perspectives van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het tekort aan pleeggezinnen neemt toe. Het is daarom des te belangrijker om voortijdige beëindiging van een pleegzorgplaatsing te voorkomen. De ruimte en een veilige plek bieden om emoties te voelen en te ervaren, ondersteunt de hechting van een pleegkind in zijn nieuwe gezin.
Met Happy Hall gaan de pleeggezinnen spelenderwijs en op een interactieve manier met hun emoties aan de slag. Er ontstaat in huis een extra ruimte waar de gezinsleden op een veilige manier hun emoties kunnen uiten. Door middel van spelinterventies leren gezinsleden elkaar op een luchtige manier kennen waardoor zowel de jongere als de andere gezinsleden beter op elkaar ingespeeld raken. Hiermee verkleinen we de kans op een vroegtijdige afbreking van de plaatsing en wordt de kans op een veilige nieuwe start vergroot.

De afgelopen vier maanden hebben we (Echter ontwerp, Spirit, Muzus en Garage2020) Happy Hall op maat gemaakt voor pleeggezinnen. De komende maanden gaan we de ervaring van Happy Hall onderzoeken in een pilot. Samen werken we aan het vergroten van de succesfactor van een plaatsing in een pleeggezin.

Om deze pilot te kunnen bewerkstelligen hebben we pleeggezinnen nodig die het product een maand willen gebruiken. Ben of ken jij een pleeggezin met een pleegkind in de leeftijd tussen de 6 en 12 jaar met een langdurige en voltijd plaatsing? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Contactpersonen: Roos van der Schoor roos@muzus.nl en Willemieke van den Brink – Gouwentak willemieke@echterontwerp.nl