Symposium Hedy D’anconaprijs

Op maandag 20 juni is de Hedy D’ancona prijsuitreiking voor excellente zorgarchitectuur. Het Stimuleringsfonds Creative industrie organiseert voorafgaande aan de prijsuitreiking een symposium:

Sessie 1: Nieuwe perspectieven voor leegstaand zorgvastgoed
Sessie 2: Het Gasthuis van de 21ste eeuw
Sessie 3: De agenderende ontwerper
Sessie 4: Ontwerp en Dementie

In de derde sessie vertellen Anne Marth en ik over Jouw zorg is mij een zorg.

Sessie 3 De agenderende ontwerper
Moderator: Bruno Vermeersch
Deze sessie gaat in op ontwerpend onderzoek binnen een sterk veranderende zorgsector. Ontwerpers Jetske Visser en Marthe Biezen laten met het project Vergeet de Mens Niet zien dat mantelzorgers een groot effect kunnen hebben op het leven van de dementerende. Een aantal eenvoudige, laagdrempelige Do-It- Yourself producten en bijbehorende geïllustreerde handleidingen maken onderdeel uit van een campagne gericht op toegankelijkheid en beeldvorming rondom dementie. In het social designproject ‘Jouw zorg is mij een zorg’ worden netwerken tussen buren versterkt. Met aansprekende ontwerpen stimuleren de designers, Anne Marth Kuilder en Willemieke van den Brink ‘moderne alibi’s voor
contact’.Carebnb’s tot slot zijn betrouwbare, unieke accommodaties in jouw buurt waar je tijdelijk woont en waarbij de hulpverleners de ‘buren’ zijn. De Jong Gortemaker Algra Architecten ontwikkelt samen met Twynstra Gudde dit informeel zorgconcept.

Meer info en aanmelden via http://www.hedydanconaprijs.nl/2016/symposium_hedy_dancona_prijs/