Wie is echter ontwerp?

Wie is echter ontwerp? Dat ben ik: Willemieke van den Brink – Gouwentak.
In juli 2013 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de Kunsten in Zwolle als grafisch ontwerper.
Met mijn eindexamen deed ik een onderzoek naar de identiteit en authenticiteit van de mens, (tot de kern) een prachtig project, waarmee ik de academie prijs won. Direct daarna  startte ik mijn eigen ontwerp studio: Willemieke van den Brink, Grafisch ontwerp.
Naast de reguliere ontwerpopdrachten merkte ik dat het doen van artistiek onderzoek, sociale projecten en werken met en voor mens en maatschappij mij veel energie gaven. Langzaam rolde ik in de wereld van social design, nog werkend onder mijn eigen naam.

In 2015 heb ik de stap genomen om mij helemaal te richten op Social design.
Waarom? Voor mij betekent social design betekenisvol ontwerpen. Écht van betekenis zijn voor een ander, echt iets ontwerpen waar die ander wat aan heeft; dat geeft zo veel energie. En het liefste ontwerp ik zo, dat het de mensen die soms buiten bepaalde groepen staan, weer bij die groepen betrokken worden, zonder dat iemand het door heeft, zonder dat ze als kwetsbaar worden bestempeld. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijzelf na een onderzoek / project weer uit het proces te ‘ontwerpen’, zodat het daadwerkelijk mag worden van de mensen om wie het gaat. En ik me kan inzetten voor nieuwe vraagstukken.

Ik werk zowel in opdracht als op eigen initiatief, ik werk graag samen met andere disciplines en ondernemers. Wil je meer weten? kennis maken? jouw dromen delen? Ik kom graag met je in contact!