keicollectief amersfoort netwerk ondernemers echter ontwerp willemieke van den brink gouwentak

Keicollectief

Het Keicollectief is voor creatieve ondernemers in en om Amersfoort. Denk bijvoorbeeld aan: ontwerpers, illustratoren, architecten, interieurontwerpers, kunstenaars, textielbewerkers, theatermakers, muzikanten, fotografen, animatoren, productontwerpers, social designers. We zijn er ongetwijfeld een aantal vergeten te noemen, dus vul onze lijst vooral aan.

Creatieve ondernemers zijn veelal verspreid over Amersfoort. Als kersverse Amersfoortse hoopte ik me aan te kunnen sluiten bij een netwerk om gelijkgestemden te ontmoeten. Toen ik deze niet vond, heb ik samen met Anouk van Ravenhorst het Keicollectief opgezet. Onze ambitie: meer ontmoetingen creëren met en tussen creatieve ondernemers in Amersfoort zodat we met elkaar een netwerk vormen waar creatieve ondernemers elkaar weten te vinden voor inspiratie, samenwerken en steun bij het ondernemerschap. 

Begin 2018 was ons eerste event: de borrel voor creatieve ondernemers in en om Amersfoort. Was Amersfoort klaar voor een creatief en eigenzinnig netwerk?  Zaten mensen hier wel op te wachten? Nadat we verschillende evenementen op de agenda hadden gezet, kwamen ontmoetingen en nieuwe samenwerkingen tot stand. De #Koffie&Go ontwikkelde zich tot een terugkerend event.
“Soms kan het prettig zijn even wat gezichten te zien bij het opstarten van de week. Daarom organiseren we één keer in de twee weken een ‘koffie en GO’. Er is ruimte om de week af te trappen onder het genot van een bakkie op een wisselende locatie, bij een van de deelnemers van het Keicollectief.”

Na 1,5 jaar experimenteren hebben we ons als team verder ontwikkeld. We verkenden hoe we optimaal gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten. Hoe kunnen we onze creatieve kracht inzetten voor de stad Amersfoort? En hoe kunnen we werken aan een sterk en solide netwerk, een netwerk dat bruist, groeit en in dynamiek met de ondernemers en de stad, van betekenis is.
Zo organiseerden we de Gymzaal Sessie,waar we we met elkaar gingen bouwen aan dromen en ambities, vanuit onze kwaliteiten als creatieve ondernemers.

“Ik ben er van overtuigd dat wanneer we krachten bundelen, we samen waardevolle projecten kunnen waarmaken. Ik geloof in de kracht van het collectief, van samen ondernemen. Met elkaar groeien, leren en vooral samenwerken“. -Willemieke

Vanuit deze kwaliteiten zijn we gaan bouwen. Waar liggen verbindingen? Waar kunnen we elkaar versterken in de ambities? Waar liggen kansen? We zijn letterlijk de hoogte in gegaan. Handen uit de mouwen en aan de slag met bamboe. Zo’n bamboe werkvorm vraagt toch om een bepaalde samenwerking. Wie neemt de leiding? Wie verzameld? Wie zorgt voor de stevigheid op de knooppunten? Wij kijken terug op een fijne eerste werksessie, een mooi begin, van een dynamisch netwerk, waarin we elkaars kwaliteiten kunnen inzetten voor groei, samenwerkingen en voor de stad Amersfoort. 

Na 2,5 jaar keicollectief zijn we met het team bij elkaar gekomen. “Welke dromen en ambities hebben we voor het Keicollectief? Van welke plannen staan we te trappelen om ze uit te voeren? Wat kunnen we binnen de huidige maatregelen doen om tot een divers agenda aanbod te komen?”

En toen, kwam er even niets. Samen kwamen we tot een besluit: het Keicollectief gaat voorlopig on hold. Lees hier verder. 

We zijn ervan overtuigd dat met het Keicollectief nieuwe ontmoetingen hebben plaatsgevonden en verbindingen zijn gemaakt. Dat de nieuwe dwarsverbanden in de netwerken blijvend zijn, en we met het Keicollectief al veel moois in gang hebben gezet. Wij kijken terug op een prachtig en vooral waardevol experiment. 

“Het lijkt me fantastisch als het Keicollectief zichtbaar en aanwezig is in Amersfoort en met al haar creativiteit kan bijdragen aan een mooie stad waar mensen met veel plezier wonen en werken.” -Marielle

“We zijn geografisch aan elkaar verbonden, dat betekent korte lijnen en betrokkenheid bij de omgeving waarin we wonen. Ik zie de vele voordelen van lokaal werken: eenvoudiger, transparanter, goedkoper, en langer vol te houden oftewel; duurzamer.” -Rufus

Keicollectief


Kunnen we meer ontmoetingen tot stand laten komen tussen creatieve ondernemers in en om Amersfoort, en met elkaar een netwerk vormen waar creatieve ondernemers elkaar weten te vinden voor inspiratie, samenwerken en steun bij het ondernemerschap?

Periode | 2018 – 2020

Onderzoeksmethoden | Experiment, programma maken, expedities, fietstocht, open atelier, koffie en go

Opdrachtgevers | Eigen initiatief

Projectteam | Anouk van Ravenhorst, Willemieke van den Brink-Gouwentak, Rufus de Vries en Marielle Schuurman