Broos, persbericht en uitnodiging

Broos Galerie het Langhuis

Willemieke van den Brink, Florien Vernooy & Henrieke Wielink

Openstelling // Vrijdag 9 mei 2014 | 17.00u – 19.00u
Finissage // Zaterdag 10 mei 2014 | 13:00 – 19:00u (v.a. 16.00u borrel)
Openstelling // Zondag 11 mei 2014 | 13.00u – 17.00u

Willemieke van den Brink, Florien Vernooy en Henrieke Wielink gaan vanaf 23 april 2014 twee weken werken aan een expositie in Galerie het Langhuis. Alle drie afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en dit jaar gestart bij Cultuurwerkplaats R10, gaan ze aan de slag met het thema ‘Broos’. In Het Langhuis wordt een zoektocht gestart naar elkaar, vorm en inhoud. Op zaterdag 10 mei wordt de werkperiode vanaf 16.00u feestelijk afgesloten tijdens de finissage met een borrel, soep en live muziek.

Willemieke van den Brink (1990) is grafisch ontwerpster. Ze heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle. Willemieke zet de mens en haar relaties, cultuur en kwetsbaarheid om in beeld. Waar de beleving samengaat met de gevoelswaarde. In haar werk wordt de bekommering om de imperfecte medemens zichtbaar. Imperfectie die wel degelijk perfectie verdient, zolang de taboes eromheen worden opgeheven. Haar werken gaan verder dan het uiteenzetten van onderwerpen, met haar werk hoopt ze mensen te inspireren en uitnodigen om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Om niet alleen de perfecte buitenkant te laten zien, maar ook van binnenuit te delen.

Florien Vernooy (1985) studeerde aan de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Haar beeldende werk is een zoektocht naar materiaal en vorm. Het is een onderzoek naar haar invloed op het vinden, ordenen, assembleren en bewerken van materialen. Een zoektocht naar de overgang tussen niks toevoegen, teveel toevoegen, abstract werken en figuratief werken. De weinige handelingen en bewerkingen, gecombineerd met de lage waarde van de gebruikte materialen, maken de beelden kwetsbaar. Beeldverzamelingen van diverse onderwerpen zoals lichaamshoudingen en kwetsbaarheid zijn inspiratie en vertrekpunt bij het maken van beeld.

Henrieke Wielink (1990) studeerde Stories & Design, grafisch ontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle. Je zou Henrieke een verhalenverteller kunnen noemen. Ze wil graag onzichtbare verhalen op een intieme en impactvolle wijze vertellen. Ze voert haar publiek mee zodat het verhaal intens wordt beleefd. Dit doet zij op een zorgvuldige, verrassende en zeer verfijnde manier. Elke opdracht wordt behandeld als een kunstwerk. Henrieke’s werk ademt een sfeer van antieke gevoelens, maar legt ze vast in thema’s die zeker niet stoffig zijn. De combinatie van het antieke met de moderne verhalen geven je het gevoel van nostalgie en melancholie in deze wereld.

Willemieke van den Brink  is grafisch ontwerpster. Willemieke zet de mens en haar relaties, cultuur en kwetsbaarheid om in beeld. Waar de beleving samengaat met de gevoelswaarde. In haar werk wordt de bekommering om de imperfecte medemens zichtbaar. Imperfectie die wel degelijk perfectie verdient, zolang de taboes eromheen worden opgeheven.