De Toekomst van Gezond Overijssel – Jouw zorg is mij een zorg

gezond overijssel, social design, willemieke van den brink, echter ontwerp
jouw zorg is mij een zorg, anne marth kuilder
gezondheidzorg design thinking

Op 29 juni 2016 vond Congres gezond Overijssel plaats in Hardenberg. Anne Marth en Willemieke verzorgden daar een work-out over Social design. Tijdens deze avond werd ook de nieuwe perspectieven zorg en gezondheid Overijssel in boekvorm gepubliceerd. Sowieso een aanrader om te lezen en extra tof omdat Jouw zorg is mij een zorg als inspiratie wordt benoemd! (pagina 38, wijkgericht Overijssel)

Lees ook de Blog van Hans Peter Benschop over Jouw zorg is mij een zorg!
Trendbureau Overijssel is een onafhankelijk bureau dat toekomstverkenningen maakt voor de politieke besluitvorming. Het bureau is een initiatief van de provincie Overijssel.

Eline Pool van Arcon was aanwezig bij onze work-out, ze schreef hierover op Arcon.nl

hoe op microniveau het omzien naar elkaar in een straat verbeterd kan worden door duwtjes in de goede richting: Jouw zorg is mij een zorg. Een artistiek onderzoeksproject over het omkijken naar elkaar in buurten. Wow, wat een creativiteit en inspiratie!

 

Jouw zorg is mij een zorg • Design Thinking rukt opt. Het project ‘Jouw zorg is mij een zorg’ onderzocht in de wijk Wipstrik in Zwolle hoe de sociale banden versterkt kunnen worden.
De uitkomsten:
• Groen? Gewoon doen! Door groen aan te leggen, met inschakeling van je plantenminnende buurman en desnoods in de vorm van een kunstgrasmatje van één bij één meter maak je contact.
• ‘Welkom in de straatdoos’. Een doos waar iedereen in de straat iets in doet ter verwelkoming van de nieuwe buren. • Het ‘kleinste vorm van zorg invulboek’. Mensen staan huiverig tegenover grote zorgopgaven, maar vinden het makkelijk aan te geven wat ze zelf wel kunnen doen.

En oh ja, fietsbanden plakken op straat helpt ook om buren zomaar tegen te komen38.