Eindexamen catalogus ArtEZ 2013

Mijn grafische werk in het online magazine van ArtEZ. En nog veel meer toffe projecten van mede afstudeerders. Kijk hier

Tot de kern

  • WILLEMIEKE VAN DEN BRINK / GRAPHIC DESIGN

“In mijn eindexamen laat ik zien hoe een mens zijn identiteit blootgeeft aan een ander. Ik heb deze mate van blootstelling opgedeeld in zes zones beginnend bij de publieke ruimte en eindigend bij de intieme ruimte van een mens.

Om deze inzichtelijk te maken heb ik van drie personen van verschillende generaties hun identiteit laag voor laag in beeld gebracht in een boek.

In elke laag wordt meer informatie gedeeld, maar deze wordt met het betreden van verschillende zones steeds minder toegankelijk, de lezer moet steeds meer moeite doen om de informatie te ontvangen. Daarnaast heb ik per persoon drie interactieve lagen ontworpen, die kun je inscannen en met een video bekijken.

Met mijn werk wil ik reageren op een steeds onpersoonlijkere snelheidscultuur. Het leven bestaat niet alleen uit de feestjes en leuke dingen die wij op Facebook plaatsen. Ik wil echte mensen laten zien, in hun eigen interieur en met hun persoonlijke verhaal.”

Mijn grafische werk in het online magazine van ArtEZ. En nog veel meer toffe projecten van mede afstudeerders.