Video over Jouw zorg is mij een zorg Door Stimuleringsfonds

Voorafgaand aan de uitreiking van de ‪#‎Hedydanconaprijs‬ op 20 juni organiseert het Stimuleringsfonds een symposium over de bijdrage die ontwerpers kunnen leveren aan actuele vraagstukken in de zorg. Met o.a.
Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken) en Willemieke van den Brink (echter ontwerp) over Jouw Zorg is mij een zorg: een social designproject waarin netwerken tussen buren worden versterkt.
Het Stimuleringsfonds maakte hiervoor een video over ons project.
De film is gemaakt door Sofie van Greevenbroek
Meer over de Hedy d’Anconaprijs op http://www.hedydanconaprijs.nl/…/symposium_hedy_dancona_pr…/

Sessie 3 De agenderende ontwerper | Moderator: Bruno Vermeersch

Deze sessie gaat in op ontwerpend onderzoek binnen een sterk veranderende zorgsector. Ontwerpers Jetske Visser en Marthe Biezen laten met het project Vergeet de Mens Niet zien dat mantelzorgers een groot effect kunnen hebben op het leven van de dementerende. Een aantal eenvoudige, laagdrempelige Do-It- Yourself producten en bijbehorende geïllustreerde handleidingen maken onderdeel uit van een campagne gericht op toegankelijkheid en beeldvorming rondom dementie. In het social designproject ‘Jouw zorg is mij een zorg’ worden netwerken tussen buren versterkt. Met aansprekende ontwerpen stimuleren de designers, Anne Marth Kuilder en Willemieke van den Brink ‘moderne alibi’s voor contact’. Carebnb’s tot slot zijn betrouwbare, unieke accommodaties in jouw buurt waar je tijdelijk woont en waarbij de hulpverleners de ‘buren’ zijn. De Jong Gortemaker Algra Architecten ontwikkelt samen met Twynstra Gudde dit informeel zorgconcept.