Aanbod

Met creatieve interventies en grafisch werk maak ik ruimte voor vernieuwing in taaie sociale vraagstukken. Dit doe ik zowel op projectbasis als op eigen initiatief. Elk project is maatwerk, ieder vraagstuk kent zijn eigen uitdagingen. Heb jij een vraagstuk dat staat te springen om vernieuwing? Zoek je manieren om een onbereikbare of afgehaakte doelgroep te bereiken? Of zie je andere kansen om samen te werken? Ik kom graag met jou in contact.

Kennismaken met social design

// Pas op, los lopende kunstenaar 

Wil jij weten of mijn aanpak past bij jouw vraagstuk en/of organisatie? Voor een introductietarief kom ik dat graag in drie en een halve dag bewijzen. 2450 euro, ex btw, reis en materiaalkosten

Waarom | Wil je aan de slag met innovatie, maar je weet niet hoe? Wil je een nieuwe doelgroep bereiken, maar weet je niet hoe je de eerste stap moet zetten? Wil je horen wat er leeft onder medewerkers zodat je een nog betere bedrijfsvoering kunt hanteren? Wil je nieuw licht op een vastgelopen vraagstuk? Wil je dat jouw doelgroep zich gehoord voelt? Wil je creatieve oplossingen voor een probleem waar je de vinger nog niet op kunt leggen?


 

Aanpak |Na onze kennismaking breng ik twee dagdelen door bij jou op locatie. Agendaloos ga ik op onderzoek uit en ga in gesprek met medewerkers, bezoekers, en andere onverwachte betrokkenen.
Vervolgens duik ik de ontwerpstudio in om de opbrengsten en ontdekkingen op een creatieve werkwijze te analyseren. Wat valt er op? Welke patronen zie ik? Welke kansen liggen er?

Resultaten |
Dit koppel ik terug op een manier die past bij jullie vraagstuk en de opbrengsten, op een beeldende manier. Dit kan een presentatie of infographic worden, een kalender en iets heel anders.  De opbrengsten geven nieuwe inzichten in het probleem of vraagstuk, laten zien waar kansen liggen of juist waar de pijn ligt. De opbrengsten geven input om zelf mee aan de slag te gaan.Positieve impact op maat

// Social design voor jouw vraagstuk of organisatie 

Waarom | In complexe vraagstukken werkt meer van hetzelfde niet, er blijft een afstand die niet te overbruggen is, een gebrek aan communicatie, er wordt contact en sociale interactie gemist. Heb jij een vraagstuk dat schreeuwt om vernieuwing? Zoek je manieren om een onbereikbare of afgehaakte doelgroep te bereiken? Of zie je andere kansen om samen te werken?
Op projectbasis werk ik aan diverse sociaal maatschappelijke vraagstukken. Afhankelijk van het vraagstuk, het budget en alle andere randvoorwaarden maken we een plan van aanpak. Samen met jou als opdrachtgever definieer ik de fases, de deliverables per fase, en maken we een planning. We stemmen regelmatig af om de status van het project door te spreken en bij te sturen waar nodig.

Aanpak | Met een onbevangen blik ga ik op onderzoek uit. Ik spreek met alle betrokkenen, waaronder ook een aantal die niet op het lijstje van de opdrachtgever staan. Ik stel gekke vragen en luister erg goed. Daarna ga ik werken aan fysieke uitingen van de onderzoeks opbrengsten, in beeld of door hiermee een fysieke plek in te richten. Betrokkenen bij het vraagstuk worden uitgenodigd zich tot nieuwe perspectieven te verhouden. Ongemak krijgt een plek en mensen laten zich raken. Zo ontstaat er een gemeenschappelijke taal en creatieve energie die leidt tot werkzame vernieuwing.

Voor wie? Mijn opdrachtgevers en samenwerkingspartners komen uit het (semi) publieke domein. Ik werk vaak met gemeenten, zorginstellingen, onderzoekers, zorg en welzijn, kennisinstellingen, woningbouwcorporaties en andere onverwachte partners. Samen gaan we voor positieve impact.

 

Globaal doorloop ik deze stappen, verder uitgewerkt in mijn werkwijze. 

  1. Verkennen vraagstuk
  2. Veldonderzoek
  3. Creatieve analyse, framing, reframing en co-creatie
  4. Prototypen, creatieve en sociale interventies testen en ontwikkelen
  5. Mijzelf uit het vraagstuk ontwerpen 

Kernwaarden van mijn aanpak
– altijd in samenwerking en in co-creatie met alle betrokkenen
– bewust onaf, zodat je wordt uitgenodigd om er mee aan de slag te gaan
– agendaloos &  kijken als een kunstenaar. Op deze manier neem ik de ruimte om dingen in beeld te brengen die niet op het lijstje van de opdrachtgever staan, maar wel van belang zijn voor impact.

Social design projecten zijn altijd maatwerk. Ervaring leert mij dat een goed vormgegeven social design project haalbaar is vanaf €6000 ex btw.

Of iets heel anders

// dat verken ik graag samen met jou

Mijn aanbod is nog onaf. Dat wil zeggen; Met alle ruimte om samen verder in te vullen. Projecten beginnen meestal klein. Vaak met een kop koffie, gecombineerd met een ambitie of droom. En dan kan er van alles ontstaan.