Happy Hall: Do it together

Deze Happy Hall #Do it Together is geïnspireerd op de Happy Hall die we al eerder hebben ontwikkeld en getest.

Kunnen we gezinnen in jeugdhulp (maar ook buiten jeugdhulp) iets aanbieden om met het hele gezin te doen en zo de gezinsleden dichter bij elkaar brengen? En hoe kunnen we dit op een laagdrempelige en toegankelijke manier aanbieden? In korte tijd heeft echter ontwerp, samen met Garage2020 een aantal onderdelen van het Happy Hall spel, omgevormd tot een ‘Do it together’ versie. Hiervoor maakte echter ontwerp verschillende prototypen en deed kleine experimenten om deze uit te testen. De soepele afstemming met Garage2020 zorgde ervoor dat we in korte tijd tot een waardevolle tool konden komen.

Ons doel was om het gezin bij elkaar te brengen en samen iets te laten ondernemen tijdens de periode van lockdown. Nu veel ouders en kinderen thuis zijn vanwege de Corona-maatregelen is alles even anders. De school is dicht, veel ouders werken thuis en het huis is vol. Dat is niet altijd makkelijk en er kunnen irritaties ontstaan.
Samen stilstaan bij hoe het met jou en je gezin gaat kan jullie helpen in deze tijd. Met deze speciale Do It Together versie van Happy Hall creëer je letterlijk een plek in huis om even stil te staan bij jouw emoties en bij die van de andere gezinsleden. Zo weet je hoe het met iedereen gaat, hoe je iemand blij kan maken en wanneer je iemand beter met rust kan laten.

Het spel is laagdrempelig en toegankelijk voor alle gezinnen in Nederland. Het spel kan je zelf uitprinten, of aanvragen via Garage2020. Het spel is zo vaak te gebruiken als je wilt, en te delen met wie je wilt.
Inmiddels zijn er ruim 40 spellen door Garage2020 verstuurd per post. Het exacte aantal downloads hebben we niet geregistreerd, de download pagina is ruim 11.000 keer bekeken. 

Bekijk of download het spel zelf: https://www.happyhall.nl/doittogether/

“Het NJI heeft een pagina vol met tips voor ouders om spanningen thuis te voorkomen en op te lossen. Die tips variëren van time-outs en goed voor jezelf zorgen tot opvoedhulp inschakelen. De tip om met het gezin met Happy Hall – Do it together aan de slag te gaan, vond ik ook een leuke en praktische tip. Hier kun je een emotiekalender en challenges uitprinten en een week lang invullen en gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan. En hoe gaat het bij jou thuis? Wat doe jij om spanningen te voorkomen en het gezellig met elkaar te hebben?” Door ‘Salami Stinkt’ 

In korte tijd hebben we samen een toolkit gerealiseerd, die aan alle gestelde eisen (en meer) voldoet. Prettig is dat Willemieke in co-creatie werkt, zowel met haar doelgroep als met ons als opdrachtgever. Ze schakelt snel, stuurt bij, en is een fijne partner in het ontwerpen van échte sociale innovatie, handelingsperspectieven en reframen van maatschappelijke vraagstukken. Met Willemieke van den Brink – Gouwentak van echter ontwerp haal je een ervaren en bevlogen social designer in huis en we raden het aan om met haar samen te werken.

Levi van dam en Eva van der Drift, innovatiewerkplaats voor de Jeugdzorg Garage2020 Amsterdam, Garage2020 en Levvel

Happy Hall: Do it together


Kunnen we  gezinnen in jeugdhulp (maar ook buiten jeugdhulp) iets aanbieden om met het hele gezin te doen en zo de gezinsleden dichter bij elkaar brengen? Hoe kunnen we dit op een laagdrempelige en toegankelijke manier aanbieden?

Periode |  voorjaar 2020

Onderzoeksmethoden | Paper prototype

Opdrachtgevers | innovatiewerkplaats voor de jeugdzorg Garage2020

Projectteam | Eva van der Drift (antropoloog) en Willemieke van den Brink – Gouwentak (social designer)