Projecten
De kunst van leven | Anno nu.
Stress, overspannen, burn-out, deze woorden horen we dagelijks om ons heen. Het druk hebben of te druk zijn, het lijkt de norm, maar sinds wanneer? Hoe kan het dat zoveel (jong)volwassenen stress ervaren? Opgebrand zijn, niet wetend hoe te voldoen aan alle verwachtingen die worden gesteld.
Expeditie 55+ | Het seniorencomplex als inclusieve omgeving voor bewoners en betrokkenen
“Het is mooi om te zien dat je met simpele dingen zoveel impact kan hebben. Ook is het mooi om te zien waar bewoners op reageren. Niet iedereen kon tijdens de bijeenkomst aanwezig zijn, dus het experiment zal de komende dagen nog wel verder gaan groeien”.
Het Nieuwe Consultatiebureau
We zijn ervan overtuigd dat het consultatiebureau een transformatie verdient en veel beter kan aansluiten bij de behoeften van ouders, kinderen en professionals. Het zou een inspirerende plek kunnen zijn die een sleutelrol vervult bij de start van een nieuw mensenleven. Een plek om contact te leggen met andere ouders en kennis en ervaring te delen over gezond opgroeien. Het Nieuwe Consultatiebureau is een ontwerpend onderzoek naar een levendige en inclusieve omgeving voor ouders, kinderen en professionals.
Happy Hall, editie ‘De kat is kwijt’
De kat is kwijt is een educatief spel waarmee het hele gezin interactief en spelenderwijs leert over emoties, wordt uitgedaagd om emoties te herkennen en hiermee om te gaan. Ongrijpbare onderwerpen als gevoelens, elkaar leren kennen en hechting worden zo tastbaar en bespreekbaar.
Happy Hall: Do it together – corona editie
Nu veel ouders en kinderen thuis zijn vanwege de Corona-maatregelen is alles even anders. De school is dicht, veel ouders werken thuis en het huis is vol. Dat is niet altijd makkelijk en er kunnen irritaties ontstaan. Samen stilstaan bij hoe het met jou en je gezin gaat, kan jullie helpen in deze tijd.
Dutch Design Week
Hoe kunnen bezoekers van onze expositie op een interactieve manier reageren op het werk, hun reactie achterlaten en met ons in contact komen? We ontwierpen een interventie om dit op interactieve manier mogelijk te maken op de Dutch Design Week
Keicollectief – Netwerk creatieve ondernemers Amersfoort
Kunnen we meer ontmoetingen tot stand laten komen tussen creatieve ondernemers in en om Amersfoort, en met elkaar een netwerk vormen waar creatieve ondernemers elkaar weten te vinden voor inspiratie, samenwerken en steun bij het ondernemerschap?
Niets voor mij
Wat is er nodig om van wijkcentrum ’t Middelpunt in Kampen een collectieve, uitnodigende plek maken waar verschillende belangen aan elkaar verknoopt kunnen worden om de Flevowijk socialer en gezonder te maken?
Social design workout voor woningbouwcorporaties
Social design biedt woningbouwcorporaties een verrassende aanpak om tot nieuwe mogelijkheden en oplossingen te komen. In deze workout laten we inspirerende voorbeelden zien en gaan we zelf het experiment aan. Onaf (zodat anderen zich uitgenodigd voelen om mee te doen), heel klein (de kleinste vorm van zorg) of juist groots en meeslepend.
Het Nieuwe Bartolomeus Gasthuis
We blijven langer thuis wonen, voor lichte hulpvragen moeten we zoveel mogelijk een beroep doen op ons sociale netwerk. Dat betekent dat er een goed sociaal netwerk, met daarin toegang tot de juiste voorzieningen, moet zijn. Dat zijn cruciale voorwaarden om fysiek, emotioneel en sociaal vitaal te blijven. Dit vraagt om nieuwe vormen van leven en zorgen.
(Echt)scheidingsnavigatie
Kan je mensen ruimte geven om hun eigen pad te volgen en ze tegelijkertijd op weg helpen door mogelijke routes inzichtelijk te maken? De (echt) scheidingsnavigatie is het hulpmiddel in de beginfase van de scheiding.
Respijtzorg Reframed
Social design biedt gemeenten een verrassende aanpak om samen met alle betrokkenen nieuwe mogelijkheden te ontwerpen om de druk op mantelzorgers op tijd te verminderen. Willemieke (echter ontwerp) en Anne Marth (Ministerie van Onverwachte Zaken) sloegen de handen in één en ontwierpen een sessie van een dag om samen met mantelzorgers, vrijwilligers, leden van de cliëntenraad, zorgprofessionals, beleidsmedewerkers, mensen van sociale wijkteams etc. vanuit creativiteit tot nieuwe oplossingen te komen.
Jouw zorg is mij een zorg
Er is minder geld voor professionele zorg. Mensen moeten bij een tijdelijke of lichte zorgvraag een beroep doen op hun netwerk. Maar wat als familie ver weg woont of het aan dit eigen netwerk ontbreekt? Dit vraagstuk is niet van instituties die minder mensen en middelen tot hun beschikking hebben, maar voor de samenleving als geheel. Kunnen en willen we meer omzien naar elkaar? Welk onbenut zorgpotentieel is er aanwezig in buurten?
Is ook van jou
Hoe kunnen we op een creatieve en actieve manier de transitie naar zelfsturende teams evalueren? Een evaluatie die bijdraagt in het voeren van gesprekken tussen medewerkers op alle niveaus, en analyseert of de ingeslagen weg de juiste is. En daarnaast laat zien waar we nog kunnen bijsturen.
Tot de kern
Zorgvuldig construeren wij verschillende lagen om ons heen. Hoe geven wij vorm aan deze fysieke en digitale omgevingen en wat zegt dat over onze identiteit? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er tussen verschillende generaties in de manier waarop wij onszelf laten zien?
Broos – artistiek onderzoek naar de kracht en kwetsbaarheid van ouder worden
Twee weken lang was ik ‘artist in residence’ in het Galerie het Langhuis en deed ik onderzoek naar het thema ‘Broos’. Een onderzoek naar kwetsbaarheid maar ook de kracht van ouderdom. Kort voor ons verblijf in Het Langhuis deed ik een bijzondere vondst, namelijk de 17 dagboeken van mijn oma die ze vanaf 1956 tot aan haar dood in 2008 had geschreven.