De interactie fabriek
Creatieve interventies op maat

Deinteractiefabriek-echterontwerp-social design

Wil je op een creatieve en uitnodigende manier interactie op gang brengen? Bijvoorbeeld tijdens een werksessie met collega’s, een tussenact tijdens een congres, een interventie waardoor een netwerkborrel minder ongemakkelijk is of morrende buurtbewoners met elkaar in contact brengen. De Interactie Fabriek staat voor je klaar, met creatieve interventies op maat, groots en meeslepend of juist klein en onaf. Samen maken we het evenement verbindend, interactief en zorgen we ervoor dat iedereen een stem krijgt.

Voorbeelden

‘Verlanglijnen’, waar medewerkers van een zorginstelling verlanglijnen konden spannen tussen zichzelf en een collega op een heel andere plek in de organisatie. Om op deze manier een vraag te kunnen stellen of verlangen kenbaar te maken. Zo werd zichtbaar waar in de organisatie veel ruis was in de communicatie , of waar juist wensen waren voor meer contact.- uit ‘Is ook van jou’

‘De buurtkast’, de interventie waarbij we letterlijk een plek in de straat creëerden die meer contact en uitwisseling mogelijk maakte tussen buren. Inclusief openingsfeest en programma. – uit ‘Jouw zorg is mij een zorg’


Sociaal experiment
tijdens een netwerkborrel, waarbij we met verschillende interventies de ‘vraagverlegenheid’ wilden doorbreken. Met bijvoorbeeld ‘the wall of fame’ waar je jouw visitekaartje geplakt en alle bezoekers na afloop een foto van kunnen maken. Op die manier krijg je gelijk van iedereen de gegevens.

Niet zo zelfredzaam’, de mini interventie op het jaarcongres van Trendbureau Overijssel, waarbij we bezoekers uitnodigen om ‘minder zelfredzaam’ te zijn, voor meer onverwachte ontmoetingen en echt contact.


‘Groen gewoon doen’
dé gespreksstarter om met elkaar aan de slag te gaan met het groen in de straat. Hierdoor ontstond er letterlijk een plek waar ambities samen werden gebracht en plannen werden gebrouwen.

Voor wie | Organisaties, overheden en andere initiatieven die aan de slag willen met creatieve uitnodigende vormen van interactie.

Aanpak | Na onze kennismaking werk ik een eerste concept voor de creatieve interventie uit. Bij wederzijds enthousiasme ga ik aan de slag met het maken en bouwen van de interventie. Hierbij maak ik gebruik van mijn netwerk met verschillende vakmensen of hergebruik ik bestaande materialen voor een interactieve opstelling. De interventie wordt opgebouwd voor bijvoorbeeld een dag, week, maand of langer. Indien nodig zorgen we voor begeleiding op locatie. Na afloop deel ik mijn bevindingen en resultaten met jullie in de terugkoppeling.

Werkwijze
Fase 1 – Kennismaking en eerste concept
Kennismaking en doornemen beoogde ambities.
Eerste concept interventie met prijsindicatie.

Fase 2 – Uitwerken en opbouwen
Na akkoord: Uitwerken interventie, bouwen, maken en klaarstomen.
Opbouwen en eventueel aanwezig op locatie, indien nodig met meerdere teamleden.
Optioneel: afbouwen interventie

Fase 3 – Terugkoppeling en afronding

Resultaten | Een creatieve en interactieve interventie, waarbij betrokkenen worden uitgenodigd om interactie met elkaar aan te gaan, op een gelijk niveau. Hierbij wordt vaak een visueel uitgewerkte vorm toegepast, die ook onzichtbare interactie tastbaar en zichtbaar maakt.

Prijsindicatie | Het starttarief voor een interventie is €1650*. Deze kosten zijn afhankelijk van het soort interventie; de grote, hoeveelheid bezoekers, en tijdsduur.*exclusief 21% BTW, reis en materiaalkosten.

Credits; de voorbeelden van projecten die worden genoemd, zijn altijd in samenwerking met andere disciplines, ondernemers en bedrijven tot stand gekomen.

Wil je op een creatieve uitnodigende manier interactie op gang brengen? De Interactie Fabriek staat voor je klaar! Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.