Happy Hall – gepubliceerd!

Het wordt hoog tijd om een projectpagina te wijden aan het vervolg van de Happy Hall. Het onderzoek is inmiddels afgerond en staat te trappelen om een vervolg in samenwerking met partners in de jeugdzorg / pleegzorg en daarbuiten. Deze tweede onderzoeksfase was een groot avontuur; met prototypes, échte gezinnen, tieners en jonge kinderen, nieuwe ontwerpen, samenwerkingen en veel social design. Voor onze opdrachtgever Garage2020 (spirit) hebben we de resultaten gebundeld in een publicatie, waarin alle stappen zijn opgenomen en de onaffe ideeën zijn verzameld.

Bedankt Levi, voor het voorwoord;

Thuiskomen is een heerlijk gevoel. Het is als een bekend ritueel dat je op je gemakt stelt, simpelweg omdat je weet wat er komen gaat. Thuiskomen kan ook stressvol zijn. Je weet wat er gaat komen, dus ook alle negatieve dingen zijn je bekend. Happy Hall helpt je thuiskomen, door contact te maken met jezelf en met je huisgenoten.

In ons gezin draaide Happy Hall de hiërarchie om:
de kinderen namen het voortouw. Samen stonden we dagelijks voor het bord in gesprek over elkaars emotionele welbevinden. Het duurde maar twee of drie minuten, maar ineens hadden we met elkaar het gesprek over emotie en energie. We deelden knuffels uit, opperden dat chocola de oplossing was of dat een filmpje kijken nu wel passend zou zijn. In no time was het een nieuw ritueel geworden, dat ons dagelijks even dichter bij elkaar bracht.

Willemieke heeft (weer!) een prachtig boekverslag gemaakt van de tweede testronde. Blader er door heen, lees de ervaringen en de lessons learned en laat je inspireren om gezinnen meer geluk te ervaren.

In de hal. De woonkamer. Thuis.

Levi van Dam Kwartiermaker Garage2020