De kunst van leven | Anno nu.

De kunst van leven | Anno nu.

De afgelopen weken stonden in het kader van veldonderzoek. Samen met Lotte de Jong en Tessa Verbei ging ik de straat op om mensen te interviewen over stress, geluk ontspanning en balans. Als social designer mocht ik Lotte en Tessa mee nemen in alle aspecten van veldonderzoek en social design. We gebruikten creatief gereedschap en visuele tools om écht andere gesprekken op gang te brengen; welke alibi’s creëeren voor het contact.

Daarna gingen we aan de slag met de analyse, creatieve verwerking en reframingsessie met alle opbrengsten.
Heel bijzonder weer om te ervaren hoe verschillende disciplines en perspectieven elkaar aanvullen, tot er iets ontstaat dat klopt. Lotte is spatial designer en Tessa Scenograaf. Beide zeer bekwaam in ruimtelijk ontwerp en letterlijk ‘bouwen’ van ervaringen. De komende weken werken we toe naar een ruimtelijke installatie rondom dit thema. We presenteren op de Dutch Design Week van 2021. Ik kijk er naar uit, en ben nu al trots op wat we hebben neergezet. Lees hier meer over dit project en de eindresultaten.

#DDW21 #veldonderzoek #socialdesign #scenografie #spatialdesign #samenwerken #Utrecht #stress #geluk #creatiefgereedschap