Opening Tentoonstelling TOT DE KERN

Recent heeft het museum met steun van de Stichting Vrienden van Museum Meermanno en de Stichting Cox een bijzondere nieuwe aanwinst kunnen verwerven voor het museum.

Dit werk, bestaande uit drie boeken, van grafisch en sociaal ontwerper Willemieke van den Brink, is de neerslag van haar onderzoek naar de manier waarop iemand zijn identiteit blootgeeft aan een ander. Bepaalde informatie wordt met iedereen gedeeld, in de publieke ruimte. Andere informatie bevindt zich in veel intiemere ruimtes, waar niet zomaar iedereen bij kan komen.

Dana, Cees en Jan, drie personen van verschillende generaties, worden elk in een
eigen boek geportretteerd. Hierin leer je hen, al bladerend door het boek, steeds beter kennen. Vanaf een anoniem standpunt als voorbijganger, tot in de intieme ruimtes van hun huis en hun gedachten, als een goede vriend. Dit is ook verbeeld in de vormgeving van het boek: de publieke ruimte wordt met paginagrote foto’s geïllustreerd, de intieme ruimte wordt verbeeld in pagina’s die voor de lezer slechts met veel moeite te openen zijn.

Voor deze gelegenheid heeft Willemieke van den Brink een zaal van het museum ingericht met een ruimte vullende installatie.
U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling op donderdag 15 oktober 2015 om 15.30 uur in Museum Meermanno.

Hoofd collectiebeheer Rickey Tax zal een korte inleiding geven, waarna er gelegenheid is de aanwinst te bekijken, van gedachten te wisselen met de kunstenares en met elkaar het glas te heffen.

Graag vernemen we een bericht van uw komst of verhindering aan: vanschie@meermanno.nl
De tentoonstelling is geopend van 16 oktober 2015 t/m 10 januari 2016.

Op zondag 15 november om 14.00 uur zal Willemieke tevens een lezing houden over haar werk. Aanmelden kan vanaf 15 oktober via www.meermanno.nl.

mehrmals museum willemieke van den brink