Wij hebben een prachtige co-creatie avond gehad met de bewoners uit de Flevowijk. Met plattegronden en maquettes van de wijk en het wijkcentrum kon je zelf aan de slag als architect. Bewoners konden lekker komen ‘mokken’ over waarom een wijkcentrum eigenlijk niets voor hen is, we hebben veel ideeën om samen aan de slag te gaan de verpaupering van sommige plekken in de Flevowijk tegen te gaan. Met ‘één week in de toekomst” hebben we de eerste opzet voor een programma gemaakt. en we laten zien hoeveel levenskunstenaars we gevonden hebben in ons onderzoek.

In de eerste 3 maanden van 2018 gaan we aan de slag met het vervolg van het project, we will keep you posted!

Met architect Mauro Parravicini, stadsgeograaf Vivian Sonnega, Michael van der Keur (master architectuur) & social designers Anne Marth Kuilder en Willemieke van den Brink-Gouwentak.

Een goed ontworpen en aantrekkelijk wijkcentrum creëert een plek voor het leggen van relaties, tussen buren onderling, tussen bewoners en gebruikers van het centrum en andere partijen die belang hebben bij een gezonde wijk. Prikkelende sociale interventies helpen het eerste contact te nudgen. Onze ontwerpen zijn altijd onaf en komen in co-creatie tot stand. De reframes zetten mensen aan het denken en er is veel ruimte voor alle betrokkenen om mee te doen. Goed uitgedachte architectonische scenario’s laten zien wat er kan gebeuren om van het wijkcentrum weer een aantrekkelijke plek te maken.

Hebben we nu allemaal woorden genoemd die je nog niet kent en ben je nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten, we vertellen graag meer.