Interactieve workshops JGZ Kennemerland – Het Nieuwe Consultatiebureau

Al eerder deelden we onze ambitie voor een nieuw project: Het Nieuwe Consultatiebureau.  

Samen met Marielle Schuurman (ontwerper en humanisticus), Mauro Parravicini (architect), Vivian Sonnega (stadsgeograaf) zetten we ons in voor een inspirerende plek die een sleutelrol vervult bij de start van een nieuw mensenleven. Een plek om contact te leggen met andere ouders en kennis en ervaring te delen over gezond opgroeien. Zeker voor die ouders die een minder sterk netwerk hebben of bijvoorbeeld de taal minder goed beheersen. Een plek waar je kwetsbaar mag zijn en waar je je gesteund en versterkt voelt in jouw ouderschap.

Begin 2020 vroeg JGZ Kennemerland of we met ons team twee interactieve workshops over “Het Nieuwe Consultatiebureau” konden verzorgen, tijdens hun jaarlijkse inspiratiedag. Centraal thema voor die dag: Co-design doe je samen.

“Co-design is een leuke en creatieve manier van werken, waarbij iedereen die betrokken is bij een dienst of project meedenkt en mee-ontwerpt. Zo zorg je er samen voor dat er een resultaat uit komt dat voldoet aan ieders behoeften, bruikbaar is en vooral: waar iedereen blij van wordt.

Tijdens de overlegdag gaan we hiermee aan de slag en kun je workshops volgen bij verschillende ervaren co-designers. Bij deze co-designers kun je inspiratie opdoen voor manieren waarop jij en je team samen met ouders onze dienstverlening of projecten kunt vormgeven en (door-) ontwikkelen.”

Samen met Marielle Schuurman heb ik twee interactieve workshops met plezier voorbereid en gegeven. We gingen aan de slag met verschillende werkvormen, oa “we gaan op reis”, vier thema’s om het consultatiebureau nog beter te maken en “een hand vol”. Dit smaakt naar meer!